vineri, 6 decembrie 2013

101 de motive pentru a învăţa o limbă străină (2)

                   Continuam astăzi cu alte 10 motive pentru a învăţa o limbă străină


Carieră

  1. Puncte în plus pe CV. Vrei să prinzi un serviciu mai bun? Ştiind o limbă străină vei fi cu cel puţin un pas mai aproape.
  2. Predare. Învaţă o limbă străină fluent şi îi vei putea învăţa pe alţii.
  3. Traducere. Îţi place să vorbeşti? Meseria de translator s-ar putea să ţi se potrivească!
  4. Devino ghid turistic. Este mai uşor să întreţii turiştii atunci când le cunoşti limba în care vorbesc.
  5. Indispensabilitate. Când mergi în delegaţie în Marea Britanie şi ştii engleza cel mai bine din grupul tău, popularitatea ta va creşte exponenţial.
  6. Serviciu cu profil înalt. Ai vista mereu să lucrezi într-o instituţie birocratică/militară imensă? (gen UE, UN, NATO). Atunci asigură-te că eşti fluent/ă în cel puţin o limbă străină.
  7. Mai multe oportunităţi. Lumea devine din ce în ce mai conectată. Este mult mai uşor să ajungi la potenşiali clienţi străini atunci când le oferi informaţii în limba pe care o vorbesc ei.
  8. E-Business. Nu există graniţe pentru marketingul pe Internet. Totuşi, graniţele limbilor străine sunt (încă) foarte reale.
  9. Afaceri. Potenţialii tăi clienţi aşteaptă să le spui cuvintele potrivite.
  10. Extinde aria zonei tale de interes. Vrei să fii expert într-un domeniu (fie că este vorba de gătit, grădinărit, contabilitate, etc) S-ar putea să ai o privire obstrucţionată dacă abordezi problema doar din perspectiva limbii tale native. De asemenea, când cunoşti o limbă străină îţi vei creşte şi audienţa!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu