luni, 21 octombrie 2013

Cum şi unde pot să învăţ o limbă străină?

       •Alege-ţi abordarea. Există atât de multe metode și abordări diferite pentru învăţare, inclusiv prin cursuri la clasă, individuale, prin telefon, cursuri în străinătate, virtuale etc.Alege combinaţia care ţi se potriveşte.
       •Stai la cursuri. şcolile de limbi străine sunt uşor de găsit peste tot – uită-te în cartea de telefon sau caută pe internet. Totuşi, alegerea metodei potrivite este importantă. O idee bună este să vizitezi şcoala și să vorbeşti cu unul dintre profesori înainte de a te înscrie, să cauţi recenzii independente despre şcoală și să ceri recomandări prietenilor și cunoştinţelor.
       •Cercetează mass-media. În prezent, cu toate canalele de radio şi televiziune din lume disponibile prin satelit, cablu şi internet, este foarte uşor să găseşti texte în limba pe care vrei să o înveţi.
       •Internetul limbilor. Internetul a devenit o resursă importantă de învăţare a limbilor străine, cu multe materiale şi instrumente disponibile gratuit.Este uşor să găsești cursuri on-line, dicţionare, jocuri ducaţionale,
forumuri, camere de discuţii, suport, înregistrări video, exerciţii de ascultare, rezumate și multe altele.
În plus, internetul deţine şi multe surse autentice în toate limbile, precum ziarele şi revistele.
       •Prietenii de corespondenţă reprezintă o metodă tradiţională de a-ţi îmbunătăţi performanţele într-o limbă străină, învăţând mai mult despre societatea şi cultura locale şi făcându-ţi prieteni.În era digitală, internetul este un instrument puternic de comunicare peste barierele lingvistice şi sociale. În plus față de site-urile specializate, cursanţii care învață limbi străine pot să-şi facă „prieteni” şi cunoştinţe în limba ţintă prin site-urile de socializare în reţea, precum Facebook și MySpace.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu